söndag 19 december 2010

Förbjud människor i bostadsområden!

Antalet så kallade människor i Sverige ökar kraftigt. Och det får många människor att känna sig otrygga, menar flera bostadsbolag som nu skärper kraven på hyresgästerna. Civilminister Stefan Attefall kan tänka sig att helt förbjuda vissa människor i Sverige.
 Hur okunnig får en politiker vara? Ovanstående ingress handlar om människor; den är skriven som om det gällde hundar - men det är människorna det handlar om.

Bostadsbolag som Väsbyhem spär på någon slags populistisk okunnighet när marknadschefen Jan Hedberg menar att "då får de bo nån annanstans" - om man har "kamphund". Vad som är en kamphund, är ju lite sådär - man använder kennelklubbens "lexikon". För det ger jag inte ett skit. Man kan få en pudel att kampa, om man vill.

Med egen erfarenhet i bagaget kan jag med fog säga att dessa raser inte i sig är något hot mot andra människor. Det är människan bakom hunden som är problemet - och då kan man lika gärna förbjuda vissa typer av människor i bostadsområdet. Men det är nog det man vill - sett till vilka som "oftast" skaffar "kamphund". Det vet ju Jan Hedberg och Stefan Attefall - det är knarkare, pundare, blattar, tattare och allmänt missanpassade människor (för i deras värld är det väl ofattbart att en normal och skötsam svensk skaffar "den typen av hund").

Det är miserabelt att detta kommer upp igen - och det är INGEN SLUMP att det är två kristdemokrater (Odell och Attefall) som håller på sådär - KD tappar ju i opinionen.

Det finns lagar och förordningar i Sverige - när det gäller hundägare så är det så att ägaren har ett såkallat strikt ansvar; det betyder att vad än hunden hittar på och under vilka situationer det än må vara, är det hundägarens ansvar och denne kan då lagföras. Polisen bryr sig inte om det, och politiker och bostadsbolag bryr sig naturligtvis inte om det. Eller, rättare sagt, bostadsbolagen vill ta lagen i egna händer och menar att det är deras ansvar att lagföra hundägarna. Jag undrar vilket stöd i hyreslagen de har egentligen. Det skulle behöva prövas i domstol.

Det är en SKAM för mänskligheten, att dessa politiker och kvackare tillåts hålla på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar