torsdag 30 december 2010

Vi närmar oss en världsregering?

Foliehatt. En nedsättande benämning på en galning ("konspirationsteoretiker") som tror att "the man" alternativt "rymdvarelser" styr hans tankar genom luften - foliehatten är till för att isolera huvudet så att han kan tänka själv.

Piratrörelsen måste liksom homorörelsen (som tog tillbaka ordet "bög") ta tillbaka den nedsättande benämningen foliehatt så att den blir en positiv benämning - foliehatten kan faktiskt tänka själv och är inte styrd av någon annan. Det är rätt många som reagerar på det här. Det börjar bli dags att öka takten i kampen för våra demokratiska fri- och rättigheter.

När USA styr världen genom lock och pock - då måste vi kunna tänka själva. VEM styr egentligen dina tankar? Tycker du att det är rimligt att dina banktransaktioner, telefonsamtal, reseuppgifter och mycket mer förs över till USA för att någon där ska kunna göra en bedömning om du utgör ett hot mot USA?!?

Svaret på den frågan kan bara bli ett rungande NEJ - om du är en foliehatt. Det är INTE rimligt att medborgerliga rättigheter och friheter kringskärs på order av en främmande makt.

Vi borde hävda vår suveränitet bättre. Vi borde välkomna vem som helst som vill komma till vårt suveräna land och leva och arbeta här.Vi har gott om plats. Problem med jihadister och slikt folk (SD, övriga religiösa fanatiker, överhuvudtaget extrema åsikter och människor) hanterar vi inom ramen för denna suveränitet. Inte på order av någon annan. För innan vi vet ordet av, så är det någon annans rättssystem som gäller, inklusive inlåsning på obestämd tid utan rättegång - eller användandet av dödsstraffet. Låter det som Iran - eller USA? Oavsett vilket, ska det inte vara deras åsikt eller deras lagar som gäller i Sverige. Vår demokrati förtjänar att hävdas, försvaras och utvecklas.

Jag låter verkligen som en foliehatt. En Quijote, som kämpar mot väderkvarnarna (m.a.o. en hopplös kamp). Men jag ger inte upp - det är nu dags att uppmana alla till att stå upp för grundläggande mänskliga rättigheter, rättvisa, demokrati, frihet, jämlikhet och broderskap. Verktygen finns inbyggda i vårt samhälle - vi måste bara se till att de används!

3 kommentarer:

  1. "När USA styr världen genom lock och pock - då måste vi kunna tänka själva."...?!

    Från viket planet kommer du?

    SvaraRadera
  2. Jerry, du är ingen foliehatt, va?

    SvaraRadera
  3. Tack Jay, detta var bäst! Du har karaktär, mod och vilja - beundransvärda egenskaper!

    SvaraRadera